Over Sava

Geschiedenis

Het historische gebouw ‘De Kat’ heeft zijn wortels diep in de 15e eeuw, met een heropbouw in 1661, waar het vervolgens diende als locatie voor apothekers en geneesheren. De ‘Cartouchen’ en beelden die de geklasseerde voorgevel sieren, vertellen stille verhalen uit die medische periode. Gedurende de daaropvolgende eeuwen bleef het gebouw zijn diensten aan de gemeenschap aanbieden, maar transformeerde het in de 19e eeuw tot een herberg, restaurant, en later tot een horecagelegenheid.

Sava omarmt deze rijke geschiedenis en streeft ernaar een warme ontmoetingsplaats te zijn voor eenieder die met goede bedoelingen binnenstapt. Een drankje en een hapje zijn hier altijd voorhanden, bij voorkeur bereid met lokale ingrediënten van familiale producenten, met een sterke voorkeur voor eerlijke en duurzame producten.

Sava is meer dan alleen een café; het is ook een plek waar je kunt genieten van een heerlijke maaltijd. Reserveringen zijn mogelijk, maar alleen voor de eerste verdieping – beneden en op het terras is er altijd ruimte voor de toevallige voorbijganger.

Cava

Sava werkt exclusief samen met ‘Cava Jaume Giró i Giró’, een familiaal wijnhuis in Catalunya met een zeer rijke cava-traditie sinds 1920. Met een beperkte oplage van 60.000 flessen per jaar kiest de zaakvoerder Ramòn Giró resoluut voor kwaliteit zoals hij leerde van zijn vader en grootvader. De natuurlijke productie en het geduldige ambachtelijke rijpingsproces staan garant voor een heerlijk eindproduct.

'Consumir cava debe ser un placer' - cava drinken is bovenal genieten!

– Ramòn Giró

Reserveren

Om te reserveren kunt u het contactformulier invullen via de contactpagina of telefonisch contact met ons opnemen. Voor algemene vragen kunt u een e-mail sturen naar info@savamechelen.be.

Telefonisch op